tisdag 20 september 2016

Box tutorial

Idag tänkte jag försöka mig på en tutorial på hur jag gör den här lilla lådan. 


 

Om det är något som ni inte förstår eller som verkar konstigt så hör jättegärna av er till mig så att jag kan förklara bättre. Ibland låter ju tankarna i huvudet lite bättre än när man får dom nerskrivna. 

Den delen som har ett X på sig betyder att man ska skära bort och alltså inte behöver. Det kommer att vara så på alla ritningarna då jag utgått från en fyrkant för att det ska bli lite lättare.

Till denna lådan har jag använt tre cardstock då lådan består av fyra delar. För själva huvuddelen behöver du en bit som har dessa måtten. 


Jag missade ju att göra X på rutan under också men den ska också bort så det ska vara såhär.Den andra delen är själva lådan som sitter fast på huvud delen och då behöver du två bitar med dessa måtten. Det kanske ser lite krångligt ut men utgångsrektangeln är 17 X 13 cm. Kanske blir lättare om ni utgår från de måtten.


På de strecken där det är zig zag mönster klipper man. Observera att på denna bilden är X borta men de delarna ska ändå klippas bort såklart.


Nu ska du ha en bit som ser ut såhär och där det är ifyllt ska det tejpas eller limmas. 


Till själva locket behöver du en bit med dessa mått. Alla X ska klippas bort. På toppen ska det självklart också vara 1 cm in.


Dessa linjer ska klippas upp. 


Nu ska du ha fyra delar och här syns även en annan box jag gjort.


Bigga nu alla linjer som du har kvar så att det går lätt att vika ihop asken.

Här är de delar på locket som ska tejpas eller limmas. Sedan är det bara till att vika ihop den och så är locket färdigt. Vik in dom korta sidorna under de långa.


Såhär ser lådan ut med de områden som ska limmas eller tejpas för själva innerlådorna. Vik sedan ihop den. Börja med att vika in de små fyrkanterna i botten på höger och vänster sida mot mitten delen. Ta sedan bort tejpen på långsidorna.


Såhär ska den se ut när du har satt ihop botten på den.


Nu ska de två lådorna tejpas fast på huvudbiten och det är viktigt att man håller sig inom biggningen för annars kan den gärna bli lite för stor när man sedan ska stänga den.

Nu ska du ha en bit som ser ut såhär.
 Vik ner inner locken och sätt på ytter locket och din ask är klar och färdig att dekoreras.Jag har valt att ha en cirkel som stopp för själva locket inuti asken.


Jag hoppas att ni förstod min tutorial och att ni vill testa att göra en sådan här ask för dom är riktigt roliga att göra. Tänk bara på att man kan inte dekorera inner sidorna för mycket då den kommer bli för tjock när den stängs i så fall. I fickorna kan man bland annat ha lite kort, göra några små mini album eller vad man nu vill fylla den med.

Lycka till.  :)
4 kommentarer:

 1. fabulously done! What a great gift idea for a box of cards! PS. I just hit the translate button ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you. I´m glad you liked it and I love that button too hihi

   Radera
 2. lovely! I'm going to have to try to adjust the measurements so I can fit A2 cards in it.

  SvaraRadera
 3. Excellent design! Thank you.

  SvaraRadera