fredag 12 maj 2017

Pennburkar.

Jag tycker om chips och Pringles är en av favoriterna. Men man kan göra en hel del med rören som blir över och jag har valt att göra två pennburkar.

Jag började med att sätta mig och stansa ut lite kugghjul för det vill jag ha på mina burkar. Sen är det skönt att ha ett gäng liggandes så jag bara kan ta av nästa gång jag ska använda dom.  Jag har använt en tom ris kartong för att få lite dimension på kugghjulen. Det går bra att använda vilken kartong som helst som man har hemma.


Det blev en liten hög tillslut.


Nu är det bara till att limma på dom på min burk. Jag sätter dom lite här och var och man behöver inte var speciellt noga med att dom ska sitta helt fast överallt för man kommer ändå att tejpa över dom sedan. Bara dom sitter där dom ska.


Jag skar till massa småbitar av min aluminiumtejp för jag tycker det är snyggt när det överlappar varandra när jag tejpar min burk.


Det är detta som tar längst tid tycker jag. När jag tejpat runt hela burken så går jag över alla skarvar och gör små märken och jag går även runt alla kugghjul med mera som jag tejpat över för att få fram alla kanter ordentligt. När jag är nöjd med alla mina kanter går jag över burken med svinto.


Sen är det bara till att måla. Jag tänkte att jag skulle testa lite färg på dessa istället för bara svart som jag brukar ha men jag grundar med den svarta färgen först.


Och såhär blev resultatet. Jag tycker att det blev rätt snyggt med lite färg också.
Nu är det bara till att fylla dom med pennor eller vad man nu väljer att ha i dom. 

Lycka till och hör gärna av er om det är något ni undrar över.

Kramar Johanna 


7 kommentarer:

 1. They look great! It is also possible to use pasta and then paint it all in one colour. Thanks for sharing.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I´m glad you liked them. I have never used past doing this on my pringles can but I will try it next time. Thanx for the tip. :)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Vad är det för aluminiumtejp du använder, var hittar man det? Jättesnyggt blev det!
  /Ann Parknert

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har köpt min tejp på Biltema. Vet att det finns i vissa pysslebutiker också men då blir den mycket dyrare.

   Radera
 4. Så flotte bokser du har laget! Virkelig kreativt, takk for ditt bidrag. Det er fint hvis du lenker til siden vår neste gang du deltar på utfordring hos oss i NSHK :)
  DT Anita Lise

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera